Fundacja Biedronki

Nasza Fundacja została niedawno jednym z 22 partnerów programu Fundacji Biedronki „Karta dobra”. W ramach projektu ubogie, samotne osoby starsze otrzymują kartę na zakupy do sieci sklepów Biedronka. Karta co miesiąc zasilana jest kwotą 170 zł. Dzięki takiej formie pomocy seniorzy mogą sami decydować na co wydadzą otrzymane środki. W tegorocznej edycji programu, nad którą patronat medialny objął Głos Seniora, Kartę dobra otrzymało łącznie ok. 2500 osób starszych z różnych miejsc Polski.

Nasza Fundacja otrzymała i rozdysponowała 50 kart, z których w tej chwili aktywnie korzystają nasi Podopieczni. Dla nich to naprawdę duża pomoc i wsparcie. To ogromna radość słyszeć z jaką pogodą ducha opowiadają o swoich zakupach bez stresu, liczenia każdego grosza w obawie, że „nie wystarczy”. A przecież to podstawowe produkty, bez których nikt z nas nie wyobraża sobie dnia… Cieszymy się, że możemy być częścią tej inicjatywy! Dziękujemy 🙂

A poniżej kilka zdjęć naszych Podopiecznych w trakcie przekazania karty dobra 🙂

Zobacz więcej

Historia Pana Stanisława